yemek pişirirken ocak alev ayarı nasıl olur

Ocak Alev Ayarlarım (yemek pişirirken ocak alev ayarı nasıl olur?)
Ocakta yemek pişirirken ocağın büyük gözünü kullanırım. Büyük göz'e ait düğmeyi çevirp, ocağı yaktığım zaman; büyük göz en yüksek alev ayarı ile yanar. Bu yüksek ısı, yemek pişirmem için uygun değildir, kullanmam. Düğmeyi sol tarafa döndürerek, alta ki resimlerde görünen alevleri ayarlar yemeğimi öyle pişirrim. İyi yemek yapmak için ocak alev ayarını iyi kullanmak, yemek yapmanın ilk şartıdır. Ocak ısısı, yemekte kullanılan malzemelerle barışık olmalıdır.

Tek ayarda bütün yemeklerimi yaparım diyorsanız, yemek yapmış olursunuz, şüphe yok. Fakat, tadan her kişinin onaylayacağı iyi kalite yemek yapmış olmazsınız. Resimler arasında olmayan, pilav pişirme alev ayarım da var. O resmi çekmek çok zor, çünkü kısık alev ayarı ile karıştırılabiliyor. Pilav pişirme alev ayarını, ocak düğümesini kapatma yönüne çevirerek ayarlarım.  Şöyle; düğmeyi tamamen kapatma yönüne çevirir, alevi siyah metal şapka ile hizalar pilavımı öyle pişirrim.

Ocak alev ayarının bir başka önemi ise, yaptığınız yemeklerin her zaman tekrarlanabilir tatta, lezzette ve aynı kalitede olmasını sağlar. Ocak alev ayarına uyarsanız; yemeğin suyu az geldi, çok geldi, lapa oldu, pişmedi, şekli bozuldu gibi sorununuz olmaz. Yemek tariflerimde bu konuya gerekli önemi veriyor, ocak alev ayarlarımı sektirmeden belirtiyorum.

kısık alev ayarım 


düşük alev ayarım 


normal alev ayarım


yüksek alev ayarım 

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür