tavada et pişirme


  • Tavada et pişirme bir zevktir. Tavada et, damak zevkinize uyan bir yöntemle pişirilir. Bir parça eti bıçakla kurban eti açar gibi, çizersiniz ve az yağ ile tavada alt üst ederek pişirirsiniz. Tavanızın illa teflon olması gerekmez veya mutlaka tava kullanmanız gerekmez. Aynı işi kavurma sacında, açılır kapanır tos makinesinde ve çeşitli ızgara yapma aletlerinde yapabilirsiniz.

  • Tavada yumuşak ve sulu et pişirmenin sırrı; tavanın iyi ısınmış ve etinde soğuk olmaması gerekir. Tavayı ısıtır ve üzerine çok az yağ gezdirildikten sonra, eti yayarsınız. Bu aşamada ocağınız tıs tıs yanmamalı ve aynı zamanda çok yüksek ısı ayarında olmamalıdır.

  • Ocağın büyük gözüne tavayı koyar, ocağı yakarsanız. Hep aynı ayarda et pişirmeye kalkarsanız, muhtemelen eti yakmasanızda kurutursunuz. Burası çok önemli; tavayı çok iyi ısıt, az yağ ilave et, eti yay coz sesini duy, altı hafif kızarınca çevir. Aynı şekilde çevrilen yüzeyi kızarınca, tekrar diğer yüzünü çevir.

  • Etin her iki yüzü kızarınca ocağın alevini kıs, etin iki yüzünü tuzla ve damak zevkine uyar şekilde eti pişir. Az pişmiş et, orta pişmiş et ve çok pişmiş et seçeneklerin. Eti çok pişirdikçe suyu kaçmaya başlar ve kurur. Bu nedenle, bu gerçeği hep göz önünde bulundur. Birde artistik et pişirme yöntemi var resimdeki gibi, sebzeli jülyen doğranmış falan filan, hangisi işine gelirse.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür