dondurucuya ne konur?


Dondurucuya ne konur? Dondurucuda neler saklanır? Derin dondurucunuzun büyüklüğüne göre, sakalanacak gıda maddeleri ve miktarları çok iyi düşünerek saklanmalıdır. Gereksiz yiyecekleri saklayarak dondurucuyu doldurmaya hiç gerek yok. Dondurucuda domates, et, kıyma, tavuk göğsü, taze fasulye, patlıcan, ıspanak, lahana, bezelye ve balık öncelikli olarak saklanması gereken yiyeceklerdir. Çoğu gıdalar, yılın her mevsiminde bulunduğuna göre; saklanacak yiyecekler ona göre saklanmalıdır.

Dondurucuda domates saklamak akıllıca bir iştir. Saklarken en fazla, ikişer kepçe ölçüsünde saklanmalıdır. Et ve kıyma porsiyonlar halinde saklanmalıdır. Tavuk ürünlerinden sadece tavuk göğsü yarımşar olarak streçlenip saklanmalıdır. Taze fasulye pişirimlik olarak şoklanıp saklanmalıdır. Vakumlu torbada şoksuz saklanan taze fasulye koku yapıyor, bundan kaçınmalısınız. Yemeklik için saklanan patlıcan, doğrandıktan sonra sadece vakumlu torbada saklanmaktadır.

Patlıcan karnıyarık, imambayıldı ve kızartmasını yapmak için kızartılarak saklanmalıdır. Ispanak, lahana, brüksel lahanası şoklanarak saklanmalıdır. İç tane bezelye doğrudan torbaya konularak saklanmalıdır. Derin dondurucuda uzun süreli balık saklamak tavsiye edeceğim yöntem değildir. Derin dondurucuya koyduğunuz iri balıkları iki aydan fazla tutarsanız, lezzettinden çok şey kaybediyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

peynire tuzlu su nasıl yapılır

kuşbaşı et haşlama

düdüklüde kuşbaşı et haşlama

donmuş balık nasıl çözülür