soslu ızgara köfte
Piri piri soslu ızgara köfte tarifi: Piri piri sos (peri peri sos) adına ne derseniz deyin. Mangalda ızgara köfte yapacaksanız eğer, mutlaka bu tarifimi deneyin. Verdiğim kıyma miktarını az bulursanız; 1/2 kg. kıyma için 4 yemek kaşığı piri piri sos, 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı veya galeta unu, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı dolusu tuz kullanın derim. Yaptığınız köftelerden illaki memnun kalacaksınız, buna eminim. Piri piri sosu ise; buraya tıklayarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Piri Piri Soslu Izgara Köfte Malzemesi
- 250 gr. dana kıyması (dana döş eti)
- 2 yemek kaşığı piri piri sos (60 gr.)
- 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (10 gr.)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Piri Piri Soslu Izgara Köfte Yapımı
- kıymayı bir kaba koydum
- üzerine iki kaşık piri piri sos
- bir kaşık tepelice dolu ekmek kırıntısı
- bir çay kaşığı tepelice dolu kimyon
- bir çay kaşığı tepelice dolu tuzu ilave ettim
- malzemeleri parmaklarımla karıştırıdım
- hazırladığım harçtan küçük parçalar kopardım
- 30 gram ağırlığında yassı köfteler yaptım
- köfteleri bir kaba dizdim, üzerini kapattım
- ve buzdolabında kaldırdım, iki saat dinlendirdim
- ardından teflon tavayı ocağa koydum
- içine 3 kaşık ayçiçeği yağı gezdirdim
- ocağın büyük gözünü orta ateş bir tık üzerine ayarladım
- tava ısınınca köfteleri dizdim
- ve çevirerek kızarttım
- ne güzel değil mi? sizde yaparsınız.